Aileler İçin En İyi Karavan

BLOG

Aileler İçin En İyi Karavan

Aile için En İyi Karavan Tasarımı Önerileri

Ailecek bir karavan tatiline mi çıkmak istiyorsunuz? Ya da bunu çoktan denediniz ve artık tüm ailece zamanınızın çoğunu geçireceğiniz belki de kalıcı olarak yaşayabileceğiniz bir karavanınız olsun mu istiyorsunuz? Çocuklarla karavan hayatını deneyimlemek, birlikte daha kaliteli zaman geçirmenin, harika doğa manzaraları keşfetmenin ve güçlü bağlar kurmanın hızlı bir yoludur. Ayrıca, çocuklarınızın çevrelerindeki dünyayı öğrenmeleri, yeni şeyler deneyimlemeleri ve kendilerini zor koşullara karşı dayanıklı hale getirmeleri için birçok fırsat sunar, özgüvenlerini artırır.

Karavanda Kaç kişi kalacak?

Araç içinde uyuyacak kişi sayısı, en iyi aile karavanı düzenine karar verirken en önemli faktördür. İster tam zamanlı, yarı zamanlı, ister sadece tatillerde bu karavanı kullanıyor olun, herkes için yeterli yatağa ihtiyacınız olacak.

Çocuklarınızın kaç yaşında?

Çocuğunuzun / çocuklarınızın yaşı önemlidir, çünkü ne tür yataklara ihtiyacınız olduğunu, mahremiyet ihtiyacını ve aynı zamanda küçük çocuklar için gerekebilecek güvenlik mekanizmalarını belirleyecektir.

Peki hem konfordan vazgeçmeyip hem de en pratik şekilde bir karavanı aile için nasıl tasarlarsınız? İç alanda en fazla yer kazandıracak fikirlerin bazılarını sizin için derledik.

3 Kişilik Aile İçin Karavan Tasarımı

Küçük bir çocuğunuz ile karavan içerisinde oldukça pratik bir şekilde özel oda düzeni sağlayabilirsiniz. Örneğin çocuğunuz için koltuğa dönüştürülebilir bir yatak alabilirsiniz. Kumaş perdeler ile geceleri kendinize mahremiyet sağlayacak şekilde duvar yaratabilirsiniz. Hem de ışıklar açıkken hala uyanıksanız küçük çocuğunuzun uyumasına yardımcı olabilir.

Ya da küçük çocuğunuz için bir duvara monteli yatak ve merdiven tercih edebilirsiniz, böylece boş zamanlarında aşağı yukarı hareket edebilir. Bu alternatifin merdivensiz hali bebekler için de geçerli olabilir.

3-4 Kişilik Aileler için Karavan Tasarımı

Aileler için karavanlarda duvar yatakları kullanmak oldukça elverişlidir. Gün boyunca yatağı duvara yaslayabileceğiniz için size iç alan kazandıracaktır. Böylece dört kişilik seyahat eden bir aile iki küçük çocuğu için duvar yatakları kullanabilir.

4 ya da Daha fazla Kişilik Aileler İçin Karavan Tasarımı

Bir Sprinter minibüsü karavana dönüştürürken iki küçük çocuklu bir aile merdivenli ranza kullanabilir. Böylece kimse baş üzerindeki mesafeden çok fazla ödün vermeden daha rahat bir alana sahip olabilir.

Daha büyük çocuğu olan aileler için ise şöyle bir alternatif önerebiliriz.

Anne ve baba yüksek bir yatak tercih ederken, bir çocuk gündüz bir yemek odası haline dönüşen geceleri ise ikiz yatak haline gelen dönüştürülebilir bir çekyatta yatıyor. 3 çocukları olduklarını düşünürsek diğer 2 çocuk için de kokpit üzerinde kalacak şekilde ranzada uyuyabilir.

Üst yatak, mandallı kayışlarla asılır ve koltukların üzerinde durur. Kullanılmadığında tavan döşemesine takılır. Alt yatak ise kullanılmadığı zaman platform yatağının altına kolayca istiflenebilmesi için kendi içine katlanır. Aşağıdaki örnek fotoğraflara bakıp kafanızda daha kolay canlandırabilirsiniz:

AİLELER İÇİN ÇATI ÜSTÜ ÇADIRLAR VE POP-TOP(ÜSTÜ AÇILIR) KARAVAN

Karavanınızda üst katta açılan çadır bir alanınız olması yolculuk molalarında ve hava şartları güzel ise dışarıda uyuma şansı da verir. Kurulumu kolaydır ve en önemlisi, minibüsün içinde yer kaplamaz. Eğer tam zamanlı olarak seyahat etmeyi planlıyorsanız, misafirleri ağırlamak veya yıldızların altında uyumak istediğiniz geceler için harika bir seçenektir.

Açılır tavana sahip karavanlar, çocuklarla seyahat eden aileler için klasik bir seçimdir. Örneğin bu açılır tavanlar sayesinde ekstra yatak alanı hatta iki yatak alanı yaratabilirsiniz. Minibüsün içinde bir platform ve üstte bir çatı katı şeklinde olabilir. Yani bu 1-4 kişi için idealdir. Açılır tavan aile karavanının bir başka avantajı da çoğunlukla alçak tavanlı kamyonetlere monte edilebilirler ve ihtiyaç duyulduğunda açılabilirler. Böylece örneğin şehir içinde hareket ederken otoparklara sığabilirsiniz.

Blog


Tüm İçerikler